Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gorzka czekolada 2 tabliczki
kremówka 200 ml
serek mascarpone 2 opakowania
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: mus czekoladowy

Czekoladę wraz z 1/4 kremówki podgrzać do momentu całkowitego połączenia składników. Pozostałą kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Serek mascarpone wymieszać z przestudzoną nieco czekoladą. Następnie dodać delikatnie ubitą kremówkę i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na ok. 1-2 godzin. Następnie powstały mus przełożyć do salaterek i dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 27.12.2010 15:21
heheh, ach ta czekolada :) zapisuje do spróbowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak