Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z ciasta francuskiego z powidłami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
powidła śliwkowe 200 g
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z ciasta francuskiego z powidłami

Gotowe ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat nałożyć powidła śliwkowe, brzegi ciasta posmarować białkiem i złożyć na kształt pierożka i docisnąć brzegi. Wierzch pierożków posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.02.2014 20:28
Na pewno kiedyś zrobię.
Angelika10 14.09.2012 22:49
Super
anulka69 12.04.2012 09:46
pyszne
Iwusia 01.02.2012 22:20
Smaczniusie takie ciasteczka
Monika193
Monika193 17.12.2011 16:33
wyglądają super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak