Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owoce pod białą pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 300 ml
szczypta cynamonu
cukier waniliowy
kolorowa posypka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: owoce pod białą pierzynką

dowolne owoce świeże lub mrożone (ja użyłam tych z biedronki) przełożyć do garnuszka dodać cukier, cukier waniliowy, wanilię oraz cynamon i chwilę poddusić ok. 5 minut. Jeśli są to owoce mrożone to trzeba je wcześniej rozmrozić. Następnie przełożyć je do pucharków i ostudzić. W międzyczasie ubić kremówkę z cukrem pudrem i wyłożyć ją na nasze owoce. Udekorować kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 11.02.2014 16:19
szybki i smaczny deserek
jeanette_v 02.02.2012 11:44
Mojemu mężowi bardzo smakowało!.
Kopiko1983 14.01.2011 06:43
Smaczny pomysł na zdrowy deser
cukiereczek 16.12.2010 10:42
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak