Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

słodkie gruszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4
cytryna 1
cukier 100 g
szczypta cynamonu
masło 1 łyżka
alkohol

Przepis i sposób przygotowania na: słodkie gruszki

Cytrynę dokładnie wyszorować następnie zetrzeć z niej skórkę a potem wycisnąć sok. Gruszki obrać ze skórki przepołowić i wydrążyć środek wraz z gniazdem nasiennym. Następnie ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Na patelni stopić cukier, dodać masło i całość podgrzewać aż składniki dokładnie się ze sobą połączą. Dodać alkohol (niekoniecznie) sok z cytryny, cukier waniliowy, cynamon i wymieszać. Gruszki polać powstałym sosem posypać skórką cytrynową i piec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak