Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Batoniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 5 łyżek
mleko zagęszczone 3 łyzki
orzechy pistacjowe 10 dag
migdały 10 dag
orzechy nerkowca 10 dag
aromat migdałowy do smaku
płatki owsiane 10 prażone

Przepis i sposób przygotowania na: Batoniki

Orzechy i migdały drobno posiekać i uprażyć na patelni lub w piekarniku. Po ostudzeniu dodać miód, mleko, płatki owsiane i aromat migdałowy, wszystko razem wymieszać. Całość wyłożyć na folię aluminiową, zwinąć w rulon i obciążyć. Po wystygnięciu kroić na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 04.12.2012 18:40
super
Katarzyna59 30.06.2012 20:44
fajne
magdziorka6 04.02.2012 10:05
mogą być naprawde świetne
Misiabe 09.12.2010 14:55
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak