Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki z kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 szt
margaryna 50 g
jajko 3 szt
śmietana kwaśna 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka 5 łyżek
masło 50 g
pieprz
cebula 1 szt
kapusta 0,5 ugotowana i zmielona

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki z kapusty

Cebulę połączyć z kapustą, poddusić na tłuszczu, podlewając rosołem przygotowanym z kostki rosołowej. Doprawić pieprzem do smaku. Z kapusty, rozmąconych jaj, śmietany, tartej bułki i mąki wyrobić ciasto, doprawić je do smaku. Uformować okrągłe kluseczki i gotować je we wrzącej wodzie 10 minut, odcedzić. Podawać polane roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 10.05.2012 08:51
chętnie wypróbuje przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak