Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa z fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 1 worek
bulion 4 szkl.
jajko 2 szt.
cebula 2 szt.
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 0,5 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa z fasolą

Fasole,opłukać,namoczyć na noc.Grzyby również umyć,namoczyć.Fasolkę i grzyby odcedzić,grzyby pokroić w paski.Grzyby i fasolę zalać bulionem gotować 1godz.Jajka ugotować na twardo.Cebulę obrać,opłukać,pokroić w drobna kostkę.Masło rozgrzać na patelni,wrzucić cebulę,dodać mąkę,zrobić zrobić zasmażkę.Zasmażkę dodać do zupy,zagotować,przyprawić do smaku.Jajka obrać,pokroić w ćwiartki.zupę podawać z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 11.12.2010 10:23
super
ElizaT 11.12.2010 02:17
smaczna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak