Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski czarne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mąka ziemniaczana 3-4 łyżki
jajko 1
ziemniniaki ugotowane 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski czarne

Surowe ziemniaki umyć, obrać zetrzeć na tarce. Odcisnąć z nadmiaru płynu ziemniaczanego (przez ściereczkę). Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, wystudzić. Wymieszać oba rodzaje ziemniaków, dodać jajko i mąkę ziemniaczaną. Wyrobić ciasto, formować ręką okrągłe kluseczki. Wrzucić je na wrzącą osoloną wodę i gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dominique 07.02.2017 20:34
lubie bardzo
iknkirke 10.01.2012 21:40
dobre
Mariposas 03.11.2011 19:42
mniam
ronald88 12.08.2011 14:20
super pomysł! pycha !
Anna133 02.05.2011 22:18
nie jadłam
adam1f 28.04.2011 00:47
super
Ewa111 09.04.2011 15:24
a dlaczego czarne ,ja tutaj widzę weselsze kolory
aacaac 02.04.2011 07:29
pewnie pyszne
Mariposas 04.12.2010 12:42
Jadłam, polecam
Allice 17.09.2010 19:00
dobre kluseczki
sylwiachmiel 31.05.2010 09:30
hm ciekawe,moze kiedys zrobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak