Zrazy z warzywami

Zrazy z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęciny

    0,5 kg
  • boczku

    15 dag
  • jajka

    3
  • włoszczyzny

    0,5 kg
  • szałwi

    szczypta
  • masła

    1/2 kostki
  • białego wina

    szklanka
  • soli i pieprzu

    szczypta
  • miękisz z chleba

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cielęcinę i boczek pokroić. Wymieszać z miękiszem chleba i jajkami. Dodać kilka łyżeczek białego wina. Powstały farsz ułożyc na plasterkach mięs. żwinąć je i spiać wykałaczkami. Warzywa drobno pokroić. W większym garnku stopić pół kostki masła. Dodać warzywa i zrazy. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając, aby warzywa się nie przypaliły. Skropić białym winem. Dodać liście szałwii, szczyptę soli i pieprzu.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

29.09.2011 23:55
musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat