Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z grzybów

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 10 dag
pieczarki 70 dag
cebula 2 szt
boczek wędzony 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z grzybów

Grzyby suszony namoczyć w wodzie, następnie ugotować. Boczek drobno pokroić, zrumienić na patelni, dodać drobno posiekana cebulkę i bardzo delikatnie zrumienić. Dodać drobno pokrojone, wcześniej ugotowane grzyby oraz pieczarki utarte na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem wymieszać i smażyć do momentu wyparowania wody. Przyprawić do smaku, solą, pieprzem i maggi.
Farsz idealny do uszek, pierogów i naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.11.2013 21:25
Uwielbiam grzyby.
Motorek 24.12.2012 14:34
super
Iwusia 29.06.2012 23:23
niejeden miłośnik grzybków by się połakomił :)
edyta44 29.06.2012 12:17
pycha
mehia 18.04.2011 19:23
pyszny
Margo1 01.01.2011 15:34
robię podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak