Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini szarlotki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
rozmaryn 1 łyżeczka
masło 50 g
otręby pszenne 1 szklanka
miód 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
migdały mielone 1 szklanka
cukier 1/4 szklanki
cynamon 1 łyżka
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
mięta świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Mini szarlotki

Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki. Na patelni rozgrzać łyżeczkę masła, włożyć jabłka, dodać rozmaryn, łyżeczkę cynamonu, 2 łyżki miodu, sok z cytryny i smażyć 5 minut.
Ciasto: Otręby, migdały, cukier i masło połączyć ze sobą. Ciasto musi mieć postać \"kruszonki\".
Kokilki posmarować olejem, oprószyć bułką tartą. Włożyć warstwę ciasta, następnie warstwę jabłek, przykryć kolejną warstwą ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku ok 30 minut w temp 180 stopni. Po ostudzeniu przybrać miętą i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.06.2012 22:55
superowe :)
Iwona51
Iwona51 07.04.2011 00:10
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak