Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbkowy przysmak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 6 szt.
pomidor 1 szt.
cebula 1 szt.
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki
ketchup 2 łyżki
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
przyprawa do potraw
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowy przysmak

Przygotować sos: do majonezu dodać ketchup, jogurt naturalny oraz czosnek granulowany, dokładnie wymieszać, odstawić by sos nabrał czosnkowego smaku. Wątróbkę umyć, osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem do kotletów. Przyprawić jarzynką i pieprzem, panierować: bułka-jajko-bułka i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Pomidora i cebulę pokroić w plastry. Na każdą usmażoną wątróbkę kłaść po plastrze pomidora i cebuli, polać sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 17.01.2012 00:50
wygląda ekskluzywnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak