Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki ze słodkiej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
ryż 25 dkg
kasza gryczana 25 dkg
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki ze słodkiej kapusty

Z kapusty odcinamy \"głąb\" i parzymy ją w gorącej wodzie ok. 20 min. Następnie oddzielamy liście. Kaszę i ryż gotujemy na pół miękko. Cebule siekamy i podsmażamy na patelni. Łączymy kaszę , ryż i cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz kładziemy na każdym liściu i zawijamy. Gołąbki układamy w rondelku i zalewamy wodą lub wywarem. Gotujemy na wolnym ogniu ok.1.5h. Świetnie smakują z ketchupem lub sosem pomidorowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak