Polędwica wieprzowa w sosie piwnym

Polędwica wieprzowa w sosie piwnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    70 dkg
  • piwo jasne

    1/2 l
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • krem z gorczycy

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • masło

    100 gr
  • mąka

    2 łyżki
  • przyprawa do grzanego wina i piwa

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz cytrynowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Polędwicę umyć, pokroić w poprzek na małe kawałki i obsmażyć na maśle z czosnkiem( czosnek zmiażdżony). Każdy kawałek z obu stron. Piwo wlać do rondla. Dodać miód, przyprawę do grzańca, krem z gorczycy, sos sojowy i razem zagotować. Włożyć do wywaru mięso i dusić kilka minut- tyle, żeby nie było surowe. Następnie mięso wyjąć. Zrobić zasmażkę z reszty masła i mąki, rozrobić zimną wodą i wlać do sosu. Zagotować razem. Dołożyć mięso i jeszcze raz zagotować razem. Podawać na przykład z placuszkami ziemniaczanymi. Placuszki ziemniaczane:

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

15.02.2014 20:43
smaczny obiadek

Bernadeta1

15.09.2013 09:02
pyszne mięsko

m1monika

31.07.2011 14:51
pyszne i aromatyczne

Natalia/tubisiek

11.12.2010 10:55
ładnie podana :) i na pewno smaczna :)

MAR3STA

09.12.2010 12:40
bardzo aromatyczna ta poledwiczka, pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat