Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
masło do smażenia
bułka tarta pikantna do panierowania
orzechy włoskie 2 mielone
purée ziemniaczane 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ziemniaczane

Purre wymieszać z bułką, jajkiem i orzechami. Formować małe okragle placuszki. Panierować je w bułce i obsmażać na złoty kolor z obu stron. Są dobre zarówno do mięs jak i na słodko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 15.06.2012 22:55
uwielbiam takie ale już dawno nie robiłam... a najlepsze są z młodych ziemniaczków
Aneta2604 01.11.2011 20:11
niezły przepis, muszę wypróbowac
matii6 15.03.2011 19:49
super zestaw
alaaa 12.12.2010 16:07
ciekawe dodatki,musze zrobić
Natalia/tubisiek 09.12.2010 12:54
ja robię zupełnie inaczej! muszę spróbować na Twój sposób! :)
MAR3STA 09.12.2010 12:39
takie złociste i na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak