Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalny indyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sos słodko-osty
indyk 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalny indyk

Mięso dzielimy na części. Cebulę kroimy w pióra i lekko dusimy na patelni, dodajemy mięso. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Gdy mięso jest miękkie dodajemy sól, pieprz oraz sporo sosu tao tao. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Gotowe!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 23.10.2011 23:49
Naprawdę apetyczne danie :)
magical66 27.06.2011 17:00
lubię takie orientalne nowości
Mysiunia 13.03.2011 09:26
z chęcią bym spróbowała, bo wygląda smacznie:)
Karolcia12 09.12.2010 10:08
musi być dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak