Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kasza manna 1 szklanka
jajko 2 szt
przecier pomidorowy 1 kartonik
sól
pieprz
przyprawa do zup
kostki rosołowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kapustę drobno posiekać, przełożyć do dużego naczynia, dodać mielone mięso, kaszę mannę, jajka i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać i wyrobić. Formować owalne \"gołąbki\". Obtaczać w bułce tartej. Piec na rozgrzanym oleju, aż \"gołąbki\" nabiorą złotego koloru. Gołąbki przełożyć do rondla, wlać wodę z rozrobionymi kostkami rosołowymi i dodać przecier pomidorowy, tak by gołąbki były pokryte. Wszystko zagotować ii dusić około 45 minut. Gotowe gołąbki wyjąć z rondla. Podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 25.02.2014 17:56
lubię takie gołąbki w sosie
dianix 17.02.2012 13:55
przy małej minaiturce myslałam, ze to pączki heheeh
Seba 18.08.2011 10:48
smaczne
Iwona51
Iwona51 07.08.2011 12:10
smaczne
kate.500 11.07.2011 08:43
pycha...
Tika4444 16.03.2011 09:25
smaczne gołąbki
Tika4444 16.03.2011 09:25
smaczne gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak