Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z kiełbasa i jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żur ukiszony 1,5 szklanki
włoszczyzna
cebula
kiełbasa biała 2 szt
śmietana 1/2 szklanki
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
czosnek 1 ząbek
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z kiełbasa i jajkami

W garnku zagotować 1,5 litra wody, włożyć włoszcyznę, kiełbasę, liść laurowy, ząbek czosnku i cebulę. Gotować na małym ogniu (by kiełbasa nie popękała) do chwili, aż włoszczyzna będzie miękka. Wyjąć kiełbasę i włoszczyznę, kiełbasę pokroić na kawałki. Wlać żur Zagotować, dodać śmietanę, doprawić solą oraz pieprzem, posypać majerankiem. Podawa z pokrojoną kiełbasą oraz jajkami ugotowanymi na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.02.2013 14:14
smaczny;)
Ada-Gaba 13.01.2012 07:28
znakomity
Tika4444 12.12.2010 09:57
super wyglada na tym zdjęciu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak