Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z mąki mieszanej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 60 dag
mąka żytnia 15 dag
mąka graham 25 dag
drożdże 6 dag
mleko 0,6 l
cukier 1 łyżeczka
sól
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z mąki mieszanej

Do pojemnika maszyny piekarskiej wlewamy mleko, wszystkie maki, drożdże, cukier i sól. Wybieramy odpowiedni program. Po wyrobieniu, robimy placek grubości 3 - 4 cm i wycinamy z niego szklanką kółka. Odstawiamy na 30 min, aby dalej rosły. Następnie smarujemy wierzch bułek żółtkiem i pieczemy przez godzinę na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak