Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinki w biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 op
jaja 4 szt
mąka 3 szkl
sól szczypta
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinki w biszkopcie

Białka ubijamy z cukrem na puch, następnie dodajemy po jednym żółtku, ubijamy mikserem. Mąkę mieszamy z proszkiem i dodajemy do żółtek z białkami. Brzoskwinie odcedzamy i wrzucamy do cista, mieszamy łyżką. Przekładamy cisto do blaszki, pieczemy 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak