Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RULONY ZIEMNIACZANE Z GRZYBAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1/2 szkl
jajko 2
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 2 średnie
żółty ser 20 dag
tłuszcz do smażenia 1/2 szkl
Farsz: 50 dag
grzyby 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: RULONY ZIEMNIACZANE Z GRZYBAMI

Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na drobnej tarce, dodać mąkę, jajka, przyprawić.Usmażyć placki na dużej patelni, ( nie powinny być chrupiące, takie aby się łatwo zwinęły).
Grzyby, mogą to być leśne lub pieczarki udusić razem z drobno posiekaną cebulką, delikatnie doprawić.
Tak przygotowany farsz nakładać na placki, na to pasek żółtego sera długości placka, jedną część sera zetrzeć i odłożyć. Zwiną placki w rulony, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, lekko posypać startym serem, zapiekać około 10 minut w temperaturze 200 C.
Podawać z keczupem i surówkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 09.12.2010 09:05
super!
Małgorzata113 09.12.2010 07:54
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak