Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO KASSATE

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 5 łyżek
mąki ziemniaczanej 4 łyżki
cukru 3/4 szkl
jajko 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
margaryna 1 kostka
jajko 4 szt
kakao 2 łyżki
cukru 3/4 szkl
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny 1/2
galaretka wiśniowa 1 szt
wiórki kokosowe
wiśnie
bakalje

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO KASSATE

BIAŁKA UBIJAMY Z CUKREM NA SZTYWNO, DODAĆ ŻÓŁTKA, MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, I PIECZEMY OKOŁO 30 MNI. BUDYŃ GOTUJEMY NA MLEKU, PRZYGOTOWUJEMY GALARETKĘ, ŻELATYNE ROZPUSZCZAMY, MARGARYNĘ MIKSUJEMY Z ŻÓŁTKAMI I 1/2 CUKRU Z BUDYNIEM I SOKIEM, DODAJEMY ŻELATYNĘMIESZAMY, POŁOWĘ MASY MIESZAMY Z KAKAO I WYKŁADAMY NA CIASTO POSYPUJEMY BAKALJAMI WYKŁADAMY RESZTĘ MASY JASNEJ I POSYPAĆ WIÓRKAMI, UKŁADAMY OWOCE, BIAŁKA UBIJAMY Z RESZTĄ CUKRU, I MIESZAMY Z TĘŻĄCĄ GALARETKĄ CHŁODZIMY I WYKŁADAMY NA CIASTO I DALEJ CHŁODZIMY I NA TO POSYPUJEMY POKRUSZONYMI BISZKOPTAMI

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 09.12.2010 09:08
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak