Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

AMERYKAŃSKIE CIASTO DYNIOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche
margaryny 20 dag
mąki 1 szkl
szczypta soli
MASA DYNIOWA
dyni 50 dag
śmietana 30% 120 mil
jajko 3 szt
cukru 11 dag
cynamonu 1 łyżeczka
szczypta zmielonych goździków
soli 1/2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: AMERYKAŃSKIE CIASTO DYNIOWE

MASŁO SIEKAMY Z MĄKĄ,SOLĄ, I ODROBINĄ WODY, ZAGNIEŚĆ CIASTO I UFORMOWAĆ KULĘ I WKŁADAMY DO LODÓWI, DYNIĘ KROIMY W POPRZEK NA PÓL, USÓWAMY PESTKI, UKŁADAMY NA POSMAROWANEJ BLASZCE, PIECZEMY OKOŁO 45 MIN, STUDZIMY, MIĄŻSZ WYBIERAMY ŁYŻKĄ I PRZEKŁADAMY DO WYSOKIEGO NACZYNIA I MIKSUJEMY AŻ POWSTANIE GŁADKA MASA, JAJKA MIKSUJEMY DODAJEMY DYNIĘ , ŚMIETANĘ, CUKIER, CYNAMON, IMBIR, GOŹDZIKI, I SÓL, DOKŁADNIE MIESZAMY A MASA BĘDZIE BARDZO GĘSTA, CIASTO ROZWAŁKOWUJEMYI WYKLEJAMY TORTOWNICE FORMUJĄC WYSOKO BRZEGI I WLEWAMY MASĘ DYNIOWĄ, PIECZEMY OKOŁO 55 MIN. W TEMPERATURZE 190C MASA POWINŁA SIĘ ŚCIĄĆ

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak