Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łaciaty sernik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
masło lub margaryna 250 g
jajko 6 szt
cukier puder 300 g
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
budyń waniliowy 1 torebka
mąka pszenna 1 łyżka
kakao 20 g
mąka pszenna 250 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier puder 120 g
cukier waniliowy 2 łyżeczki
masło 125 g
jajko 1 szt
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Łaciaty sernik

Z pierwszych ośmiu składników robimy masę serową - ucieramy wszystko w misce; uwaga! masa jest rzadka i pryska na boki :P

Z reszty składników zagniatamy ciasto. 3/4 ciasta wałkujemy i wykładamy nim spód i boki przygotowanej blachy. Wylewamy masę serową. Z pozostałego ciasta robimy łatki i układamy na górze. Ciasto pieczemy 65-75 min w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 31.10.2013 10:01
Jak pomysłowo :) Lubię takie cuda :)
ana1 17.10.2013 10:39
bardzo ładnie wygląda
bami 21.05.2011 11:07
Genialnie wygląda! :)
eli82 09.12.2010 09:19
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak