Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy chrzan.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korzenie chrzanu 50 dag
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
woda 1/2 (źródlana)
ocet winny 1|4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy chrzan.

Chrzan,jeśli jest niezbyt świeży należy go włożyć na godzinę do ziemnej wody,wyszorować szczotką,ewentualnie obrać nierdzewnym obierakiem. Zagotować wodę z octem,cukrem i solą.Chrzan zetrzeć na tarce z małymi otworami,wymieszać z gorącą zalewą.Przełożyć do wyparzonych,ogrzanych małych słoiczków.Zamknąć wygotowanymi pokrywkami i obrócić do góry dnem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 18.11.2011 17:27
pyszniutki
Krystyna33 09.12.2010 17:21
super bardzo go lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak