Domowy chrzan.

Domowy chrzan.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • korzenie chrzanu

    50 dag
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    2 łyżeczki
  • woda

    1/2 (źródlana)
  • ocet winny

    1|4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chrzan,jeśli jest niezbyt świeży należy go włożyć na godzinę do ziemnej wody,wyszorować szczotką,ewentualnie obrać nierdzewnym obierakiem. Zagotować wodę z octem,cukrem i solą.Chrzan zetrzeć na tarce z małymi otworami,wymieszać z gorącą zalewą.Przełożyć do wyparzonych,ogrzanych małych słoiczków.Zamknąć wygotowanymi pokrywkami i obrócić do góry dnem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emiliozo

18.11.2011 17:27
pyszniutki

Krystyna33

09.12.2010 17:21
super bardzo go lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat