Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
ogórki konserwowe 3 szt.
koperek świeży 1/2 pęczka
masło 5 dag
sól
filet z dorsza 1 kg
pieczarki 15 dag
jajko 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z dorsza

Filety opłucz, osącz, przepuść przez maszynkę do mielenia.
Ugotowane jajka posiekaj. Koperek opłucz również posiekaj. Ogórki pokrój w drobną kostkę. Przesmaż na łyżce masła., ostudź.
Rybę wymieszaj z rozdrobnionymi składnikami, pieczarkami, tartą bułką i surowym jajkiem. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Masę wyłóż na zmoczony i posmarowany masłem kawałek płótna. Całość zroluj, końce zasznuruj, obwiąż bawełnianym sznurkiem.
Roladę ułóż w podłużnym rondlu, zalej gorąca wodą. Gotuj godzinę na małym ogniu. Gdy wystygnie krój na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.02.2013 14:26
smaczna;]
eduszo
eduszo 12.12.2010 13:11
Robie też takie roladki są pyszne.
Agnieszka172 09.12.2010 15:32
coś pysznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak