Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mortafela z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 250g
pomidory 2
jajko 1
mozzarella 250g
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
oregano
olej

Przepis i sposób przygotowania na: mortafela z pomidorami

Mortadelę pokroić w plastry (na 4 kotlety potrzebne będzie 8 plastrów). Pomidora pokroić w plastry (powinny być 4). Mozzarellę pokroić w plastry (8 szt.)
Na plastrze mortadeli położyć plaster sera, plaster pomidora, ponownie plaster sera i plaster mortadeli.
Tak przygotowane kotlety obtaczać w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli, pieprzu i oregano, a następnie obtaczać w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Patelnie w czasie smażenia dobrze jest przykryć, aby ser dobrze się rozpuścił. Po wyjęciu z patelni, kiedy ser jest jeszcze gorący, kotlety są mało \"stabilne\", ale gdy ser po chwili zacznie zastygać - kotlety można kroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak