Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśny letni kompot

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
woda 3 l
cukier 1 szklanka
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśny letni kompot

Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy cukier. Następnie dodajemy obrany i pokrojony ma małe kawałki rabarbar. Jabłko myjemy i usuwamy gniazdko nasienne, kroimy na kawałki i ze skórką wrzucamy do gotującego się kompotu. Można do smaku doprawić kisielem truskawkowym (2 łyżeczki kisielu na pół szklanki zimnej wody).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.02.2013 14:27
podoba mi się;]
pigila
pigila 26.02.2011 13:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak