Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane kiełbaski z szynką i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbaski drobiowe 6 szt.
szynka szwardzwaldzka 18 plasterków
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane kiełbaski z szynką i serem

Cienkie kiełbaski drobiowe kroimy na 3 części i każdą z nich nacinamy wzdłuż. Ser kroimy w paski o grubości około 1 cm i długości dostosowanej do kiełbasek. Następnie w nakrojoną kiełbaskę wkładamy kawałek sera i owijamy dookoła plasterkiem szynki. Tak przygotowane kiełbaski wkładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika (temp. 180 st. czas pieczenia około 10 minut).
Gotowe, gdy ser się rozpuści, a szynka lekko przyrumieni:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak