Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zapiekana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerstwego pieczywa 0,5 kg
wątrubki z drobiu 30 dag
pomidory 4
jajko 4
czosnku 3 ząbki
cebula 1
marchew 1
seler 1
rosołowa kostka
ser żółty 1
szałwi szczytpa
oliwy 8 łyżek
tymianku szczypta
soli i pieprzu szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zapiekana

Cebulę, marchew, seler i pomidory drobno pokroić. W dużym garnku rozgrzać 8 łyżeczek oliwy i zrumienić tymianek. Dodać cebulę, marchew i seler. Kiedy cebula zarumieni się, dodać pomidory, sól i pieprz. Dusić na małym ogniu przez 10 min. Pokroić pieczywo na średniej wielkości kawałki. Wrzycić do garnka. Dodać kostkę rosołową i 1,5 litra wody. gotować przez 30 min. Pokroić drobno czosnek i watróbki. W oddzielnym naczyniu podgrzać kilka łyżek oliwy i zrumienić na niej czosnek. Dodać wątróbki, szałwię i kilka łyżek gotującego się wywaru. Kiedy wątróbki zrumienią się, przełożyć całość do garnka z zupą. Wymieszać. Przelać wszystko do żaroodpornego naczynia. Ubić jajka ze szczyptą soli i kilkoma łyżeczkami startego sera. Wstawić do gorącego piekarnika na 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 05.02.2011 12:53
dobre
ewelinapac 16.01.2011 11:11
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak