Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab pod puree ziemniaczanym :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab pieczony 4 plasterki
purée ziemniaczane 8 łyżek
żółtko jajek 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat - do smaku
słodka śmietanka 2 łyżki
pieprz mielony - do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
sos 4 (od schabu)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab pod puree ziemniaczanym :

Pomysł na zrobienie szybkiego obiadu z tego co zostaje po Świętach , imprezach .
Często pieczemy schab do podania na zimno .Warto wtedy zadbać o to by sos od pieczenia schować do lodówki lub nawet zamrozić. Z reguły zostaje nam po świętowaniu kilka plasterków pieczonego mięsa i ziemniaki .To jest pomysł na zużycie ich trochę inaczej .
Ziemniaki utłuczone na puree zmieszać ze śmietanką , żółtkiem , mielonym pieprzem , gałką muszkatołową , natką pietruszki .W naczyniu do zapiekania położyć plastry schabu. Na każdy nałożyć po 2 łyżki puree ziemniaczanego. W ziemniakach zrobić dołki i w każdy wlać łyżkę sosu . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i zapiekać schab przez 15 minut .Podawać z surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 06.06.2011 10:30
ślinka leci :)
anemon 17.03.2011 06:57
Lubię takie nowe pomysły na klasykę na talerzu.
angelika14 26.02.2011 12:02
PIĘKNE DANIE
angelika14 26.02.2011 12:02
PIĘKNE DANIE
matii6 18.12.2010 20:42
pomysłowo podane
Henryka2 13.12.2010 09:22
Pięknie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak