Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos wspanoały

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,2 kg
podgrzybki suszone 50 g
cukier
cebula biała
Kolendra cała Prymat
rozmaryn
chili
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
Majeranek suszony Prymat
śliwki suszone 4-6 sztuki
borówki 50 suszone
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
boczek 40 dkg
przecier pomidorowy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos wspanoały

Kapusta kiszona z puszki (najlepsza z Lidla) wkładamy do garnka i podgotowujemy aż zmięknie. Boczek kroimy na kawałki obsmażamy na złoty kolor, grzyby namaczamy. Obsmażony boczek, przyprawy do smaku i grzyby dodajemy do kapusty i gotujemy aż będzie miękka. Na końcu dodajemy przecier pomidorowy całość gotujemy jeszcze z 15 minut i jemy. SMACZNEGO! ( im dłużej gotujemy tym ciemniejszy a zarazem smaczniejszy)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak