Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsy z kaparami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieso cielęce 1 350g
mleko 1 1
bulion drobiowy 1 400ml
śmietana 1 100g
cebula 1 1
jajko 1 1
kapary 1 2łyżki
mąka przenna 1 1łyrzka
olej
sól
pieprz
bułka czerstwa 1 1

Przepis i sposób przygotowania na: klopsy z kaparami

bułke namoczyć w mleku cebule obrac podsmarzyć na oleju .do mięsa dodać ostudzoną cebule ,odciśniętą bułke jajko przyprawy kapary dokładnie wymieszać . miesopodzielić na 8 czesci uformować owalne kotlety,ugotować w bulionie ,wywar przecedzić ,zaciągnąć zawiesiną z mąki i śmietamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 11.05.2012 23:21
Ciekawe połączenie :)
IZABELA29 05.05.2011 07:57
smacznie
matii6 12.04.2011 19:51
ciekawe jak smakują
matii6 12.04.2011 19:51
ciekawe jak smakują
RenataZ-et 08.03.2011 22:58
Bardzo ciekawe
Natalia/tubisiek 02.03.2011 12:19
dla mnie nowość :)
maciek7 26.02.2011 19:22
pycha
grazia1 16.02.2011 08:24
z kaparami super:)
eli82 24.01.2011 09:37
ciekawe
alaaa 22.01.2011 16:53
pomysłowe z tymi kaparami
Krystyna32 20.01.2011 21:37
pyszne
IZABELA29 11.01.2011 16:23
pewnie pyszne
jolaxa1 01.01.2011 19:55
mmm
Wojtek8 28.12.2010 22:00
fajny pomysł
Kate131 11.12.2010 19:44
nie jadłam jeszcze takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak