Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
jajko 1 szt
sól
ziernka smaku 1 łyżeczka
łopatka bez kości 300 g
włoszczyzna

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Mięso gotujemy z włoszczyzną i doprawiamy ziarenkami smaku.
Jak mięso będzie miękkie to miksujemy je razem z marchewką w rozdrabniaczu. dodajemy trochę powstałego wywaru rosołowego, aby farsz nie był za suchy.
SKŁADNIKI NA CIASTO :

4 szklanki mąki

1 jajko

ciepła woda
sól


Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Wody dolewamy tyle, aby ciasto nie było za rzadkie.
Ciasto rozwałkować i wykrajać z niego krążki. Na środku układać farsz i zamykać, sklejając na brzegach.

Ugotować we wrzącej wodzie z jedną łyżką oliwy. Wyjmować pierogi jak wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 14.10.2011 09:11
cieszę się, że takie pierogi mają wielu fanów :) To ulubione pierogi moich dzieci
dorota20w 13.10.2011 18:54
bardzo lubię
Jolanta40 11.08.2011 09:43
dziękuję :)
iga2 10.08.2011 23:41
pyszności
Baska Kaska 20.05.2011 20:11
uwielbiam
anja3107 13.12.2010 14:37
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak