Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
oliwa 3 łyżka
ser 130 g
margaryna 3 łyżka
mąka 1.5 łyżeczka
pieprz 3 łyżeczka
sól 1 łyżka
bulion warzywny 800 ml
ziele angielskie 6 ziarno
Liść laurowy suszony Prymat 4 liść
koperek 3 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Do margaryny roztopionej w garnku dodać pokrojoną cebulę, cukier, sól. Dusić, aż cebula będzie ciemnozłocista. Posypać cebulę mąką i smażyć przez ok. 4 minuty. Dodać bulion, liść laurowy, ziele angielskie koperek i wymieszać oraz gotować przez 20. Doprawić zupę solą, pieprzem i posypać serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 12.04.2012 15:46
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak