Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patelnia makaronowa szybka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaronu wstążki, świderki lub kokardki 30 dag
pomidory 4 szt
sera morskiego 20 dag
gęstej śmietany 150 ml
brokułów 20 dag
jajko 3 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patelnia makaronowa szybka

Makaron gotujemy w osolonej wodzie 2-3 minuty krócej niż podano na opakowaniu.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka
Pomidory obieramy ze skórek, kroimy. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i szklimy cebulę i zmiażdżony czosnek, dodajemy pomidory, szybko zagotowujemy razem.

Brokuły dzielimy na różyczki, obgotowujemy we wrzątku przez 4 minuty i dodajemy do warzyw.
Ciągle mieszając smażymy 3 minuty.
Na patelnię wykładamy makaron i mieszamy z warzywami.
Śmietanę roztrzepujemy z jajkami, doprawiamy szczyptą soli, pieprzem i polewamy masę makaronową na patelni.
Wierzch obkładamy pokrojonym na plasterki serem.
Przykrywamy patelnię i podgrzewamy danie na wolnym ogniu, dopóki masa z jaj i śmietany się nie zetnie.
Odsączoną paprykę kroimy w paski, dodajemy do patelni , mieszamy
i gotowe danie posypujemy bazylią.
Wystarczy pokroić składniki, dodać przyprawy i wrzucić na gorącą patelnie, a za 30 minut stawiamy na stole wspaniałą, pyszną i pożywną potrawę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 08.09.2010 16:41
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak