Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie Pignatelli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 12,5 dag
masło 12,5 dag
jajko 4 szt.
woda 1 szkl.
szynka 15 dag
sól
parmezan starty 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie Pignatelli

Zagotować wodę z masłem i solą,zostawić na maleńkim ogniu i stopniowo,stale mieszając,wsypać przesianą mąkę.Zdjąć z ognia ,dodać parmezan i ucierać.Wbijać kolejno po jednym jajku.Gdy gładkie już ciasto zacznie odstawać od ścianek garnka,wsypać drobniutko pokrojoną szynkę,dokładnie wymieszać.Ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę i umączonymi dłońmi uformować wałek.Kroić niewielkie kluseczki,smażyć je partiami w gorącym oleju,złociste wyjmować łyżką cedzakową,osączać z tłuszczu,układać na ogrzanym półmisku,podawać z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 07.07.2012 10:25
To coś ciekawego! :)
forgielka 05.04.2012 12:15
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak