Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
boczek wędzony 50 dag
smalec 10 dag
mąka 3 łyżki
śmietana gęsta 100 ml
koperek
sól
ocet
boczek 70 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos po węgiersku

Kapustę poszatkować. Boczek świeży i wędzony pokroić w kostkę. Dodać wraz z koperkiem do kapusty. Podlać niewielką ilością wody. Dusić do miękkości mięsa. Ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę. Wrzucić do kapusty. Podlać śmietaną. Dusić jeszcze przez ok 3 min. Doprawić solą i octem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak