Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z dzemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 5 szk
margaryna 1 kostka
jaja 2
cukier 1 szk
kakao 2 łyżki
cynamon 2 łyżki
maślanka 1.5 szk
dżem 1 słoik
Soda oczyszczona Prymat 2 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: babka z dzemem

jaja ubic z cukrem po ubiciu dodac margaryne i zmiksowac
make wymieszac z cynamonem soda i kakao
wymieszane skladniki dodawac na przemian z maslanka do uprzednio zrobionej masy, na koniec dodac dzem lub powidla
piec w 190 stopniach przez ok 50-60 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 08.12.2010 20:32
musi być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak