Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z boczkiem i grzybami.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 375 gram
masło 60 gram
boczek wędzony 135 gram
grzyby 150 gram
ząbek czosnku 1
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka do smaku
śmietana 300 ml
parmezan starty 40 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z boczkiem i grzybami.

Makaron ugotować al dente. Odcedzić.
Boczek pokroić w kostkę, grzyby w cienkie plastry.
Na patelni rozpuścić masło, smażyć boczek mieszając, dodać grzyby i czosnek- dalej smażyć, następnie dodać śmietanę i pieprz. Gotować na małym ogniu (bez przykrycia), aż sos wygotuje się do połowy. Dodać starty ser, gotować (ok. 2 minuty) do rozpuszczenia.
Następnie wymieszać makaron z przygotowanym sosem w dużej salaterce.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dominique 07.02.2017 20:35
łatwe i smaczne
gosia561 09.04.2012 00:01
niezły
iknkirke 10.02.2012 17:02
mniam
kriso 12.08.2011 16:51
rewelacja
adam1f 28.04.2011 00:47
super
kuklik 23.10.2010 17:15
bardzo dobre
Emilia22 17.09.2010 08:39
pyszności
anja3107 06.08.2010 13:21
nie jadłam, a ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak