Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź w sosie majonezowo-musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 150g
musztarda 2łyżki
płaty śledziowe 3
koperek
maślanka szklanka
cukier łyżeczka
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: śledź w sosie majonezowo-musztardowym

Śledzie przekroić wzdłuż kręgosłupa na połówki. W kierunku od ogona do głowy wyjąć kręgosłup, usunąć ości za pomocą pęsetki i ostrożnie zdjąć skórę. Śledzie kilkakrotnie opłukać, ułożyć w porcelanowej misce i zalać maślanką.
Do musztardy wymieszanej z żółtkiem łyżeczką stopniowo dodawać olej. dodać jogurt, cukier i wymieszać. Do sosu dodać pokrojoną w cienkie plasterki cebulę.
Ryby opłukać, osuszyć i włożyć do sosu. Potrawę bezpośrednio przed podaniem posypać drobno posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 08.12.2010 14:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak