Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada cielęca nadziewana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
mielone mięso 200g
jajko 1
cebula 1
natka pietruszki
śmietana 150g
mąka ziemniaczana łyżeczka
bulion szklanka mięsny
cielęcina bez kości 600g z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: rolada cielęca nadziewana

Rozbić równomiernie płat cielęciny, posypać solą i pieprzem.
Do zmielonego mięsa, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i bułkę tartą. Połączyć z jajkiem, posolić, posypać pieprzem i przyprawić.
Masę mięsną rozsmarować na przygotowanym płacie cielęciny, zrolować i obwinąć nicią. Włożyć do brytfanny, posmarować masłem i umieścić w gorącym piekarniku. Podczas pieczenia polewać bulionem.
Gotową pieczeń przełożyć do miski. W śmietanie rozprowadzić mąkę ziemniaczaną, dodać do wytopionego sosu, wymieszać, doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.02.2013 14:22
pyszotka;)
izapozdro 08.12.2010 20:28
musi być bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak