Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka pieczarkowo - makaronowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebula 2 szt
imbir świeży odrobina
oliwki nadziewane papryką 8-10 szt
makaron 40 - 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka pieczarkowo - makaronowa

Makaron - drobniutki gotujemy wg przepisu na opakowaniu
Pieczarki, myjemy, oczyszczamy, płuczemy i ścieramy na jarzynówce, skrapiamy sokiem z cytryny lub roztworem kwasku cytrynowego i wody.\'
Oliwki osączamy i siekamy.
Również imbir po obraniu drobniutko siekamy.
Cebule 2 duże sztuki obieramy, płuczemy, kroimy w piórka.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, cebulę i dusimy ją.
Gdy cebula zeszkli się dodajemy posiekany imbir, pieczarki, i dusimy je na złoty kolor.
Do odcedzonego makaronu dodajemy pieczarki z imbirem i cebulą, odrobinę soli i oregano - do smaku.
Wszystko dokładnie mieszamy, układamy w salaterce.

Sałatka ta, urozmaica menu wigilijne i nie tylko.. A przepyszna jest zarówno na gorąco i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak