sałatka pieczarkowo - makaronowa

sałatka pieczarkowo - makaronowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    40 dag
  • cebula

    2 szt
  • imbir świeży

    odrobina
  • oliwki nadziewane papryką

    8-10 szt
  • makaron

    40 - 50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron - drobniutki gotujemy wg przepisu na opakowaniu
Pieczarki, myjemy, oczyszczamy, płuczemy i ścieramy na jarzynówce, skrapiamy sokiem z cytryny lub roztworem kwasku cytrynowego i wody.\'
Oliwki osączamy i siekamy.
Również imbir po obraniu drobniutko siekamy.
Cebule 2 duże sztuki obieramy, płuczemy, kroimy w piórka.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, cebulę i dusimy ją.
Gdy cebula zeszkli się dodajemy posiekany imbir, pieczarki, i dusimy je na złoty kolor.
Do odcedzonego makaronu dodajemy pieczarki z imbirem i cebulą, odrobinę soli i oregano - do smaku.
Wszystko dokładnie mieszamy, układamy w salaterce.

Sałatka ta, urozmaica menu wigilijne i nie tylko.. A przepyszna jest zarówno na gorąco i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat