Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z pekińskiej do obiadu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaputa pekińska 1 szt.
ogórek kiszony 3 szt.
śmietana 18-procentowa 100 ml
czosnek 1 ząbek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z pekińskiej do obiadu

Ogórki kiszone trzemy na dużych oczkach i wrzucamy do miski. Następnie na małych oczkach trzemy czosnek i dodajemy do ogórków. Polewamy 50 ml śmietany, solimy szczyptą soli i mieszamy. Pozostawiamy, aby smaki \"się przegryzły\". Kapustę pekińską kroimy w drobne piórka, a następne dodajemy do miski z ogórkami i czosnkiem, mieszamy i polewamy resztą śmietany. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa19a 14.02.2011 21:56
super
Tahitha 29.12.2010 05:42
Pychotka!!!!
Damian19 16.12.2010 07:10
a jak tu nie uwielbiac?
Katarzyna/kate1980 10.12.2010 13:04
ja również uwielbiam
strzelec02 09.12.2010 22:36
uwielbiam taką surówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak