Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 40 dag
wędzony boczek 8 plastrów
por 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z porem

Por czyścimy, kroimy na 2-3 części, każdy przecinamy na pól i dzileimy na warstwy. Wątróbki myjmey, czyścimy z błon, kroimy. Kawałki pora, wątróbki i boczek układamy na kawałkach folii aluminiowej. Opószamy pieprzem i zawijamy. Pieczemy na grilu lub w piekarniku (nagrzanym do 200 st) przez 10-15 min. Upieczone wątróbki solimy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 12.12.2010 18:14
nigdy nie próbowałam takiego połączenia
pigila
pigila 08.12.2010 13:58
moze być smaczna wątróbka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak