Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabki duszone w piwie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 600 gram
piwo imbirowe 500 mililitrów
cebul 2 sztuki
przyprawa do kebaba do smaku
smalec 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: schabki duszone w piwie

Mieso myjemy, kroimy na plastry grubości około 1 cm. Podsmazamy pokroiona w piórka cebule,mięsomocno przyprawiamy w łębokiej patlni smażymy mieso z cebulą . Podlewamy piwem i dusimy aż płyn prawie całkowicie wyparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 15.02.2011 09:58
inny, fajny sposób na schab
moniczka1 13.12.2010 21:45
są pyszne dzisiaj wypróbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak