Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszne gołąbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
mięso mielone 600 gram
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 opakowanie
kapusta kiszona 1 w główkach

Przepis i sposób przygotowania na: pyszne gołąbki

Z kapusty oddzielamy liscie , ścinamy twatdą część od głębia. Gotujemy w osolonej wodzie ryż , gdy bedzie mieki mięszay z mięsem i przyprawa doprawiamy do smaku solą i peprzem. Przugotowany farszem napełniamy liście zwijamy, w naczyniu ciasno układamy gołąbki, podlewamy woda pół szklanki i odrobiną oleju. Pieczemy 2,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 05.07.2011 14:11
nigdy takich nie jadlam, ciekawa jestem smaku
Mariposas 16.02.2011 20:55
bardzo lubię gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak