Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selerowy pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 2 duże bulwy
kostki grzybowe 3 szt
cebula 2 duże szt
woda 1 szkl
jaja 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Selerowy pasztet

Selery umyć obrać i zetrzeć na tarce.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
Do rondla wlać 1 szklankę wody dodać do niej selera, kostki grzybowe, cebulę i dusić, mieszając aż z warzyw zrobi się pap[ka.
Zestawić z ognia i ostudzić.
Do zimnej masy dodać jaja, bułkę tartą oraz - do smaku - przyprawy.
Całość dokładnie wyrobić i przełożyć do wąskiej i długiej blaszki (keksówki) i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. przez mniej więcej 80 minut.

Pasztet z warzyw, ale smaczny... zanim wystygł, już go prawie nie było

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 28.09.2011 08:52
dobre
marta639 18.09.2010 12:37
Dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak