Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniko-sernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

palma 1 kostka
cukier 1 szklanka
kakao 5 łyżek
woda 5 łyżek
mąka 2 szklanki
jaja 8 szt
proszek do pieczenia 3łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
twaróg 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniko-sernik

Kostke palmy, szklanke cukru, 4 czubate lyzki kakao i 5 łyzek wody zagotowac na 3 minuty i ostudzic. Do ostudzonej masy dodac 4 zoltka, 2 szkalnki maki, i proszek do pieczenia a na koniec ubic piane z bialek.
Z 4 bialek, szklanki cukru i cukru waniliowego ubic piane. Palme i twarog utrzec, dodac piane. Na blache wylozyc 1/3 masy czekoladowej na to mase twarowowa i na koniec klasc delikatnie lyzka reszte masy czekoladowej. Na godzinke do piekarnika w 180 stopni i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.06.2011 07:12
bardzo fajne ciasto
grazia1 22.02.2011 10:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak