kruszonka

kruszonka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    100 g
  • masło

    50 g
  • cukier puder

    50 g
  • cukier waniliowy

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystko razem wymieszac i posypac ciasto.Mozna tez zamiast kruszonki ułożyć owoce,np.śliwki.Umyte sliwki przekroic na pół.Wyjąć pestki i układać na ciasto skórką do spodu.Odstawic ,by wyrosło i upiec.Po upieczeniu posypac cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

01.07.2011 19:09
dobre na ciasto

dasada1

24.08.2010 10:51
dobry przepis na kruszonke

noculos

23.08.2010 12:44
czy ktos z nas wyobraza sobie ciasto drozdzowe bez kruszonki?

beata.81

25.05.2010 13:18
polecam pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat